YOUR Pillars
#Support #Training #Workshops


Muziek Workshops

met Avi Kishna


Doen & Leren


De muziekworkshops van Avi zijn toegespitst op het laten voelen, beleven en ervaren van muziek.

Met simpele en speelse groepsopdrachten word je geleerd om via je eigen ‘Body Percussion’ geluiden te maken.

Met behulp van deze ‘geluiden’ leer je je maatgevoel te ontwikkelen en ontdek je verschillende ritmes en ritmesoorten.Samen een Taal


Muziek maak je met iedereen. Geen taal, cultuur of schrift wat dat in de weg staat! 

Door de groepsopdrachten ervaar je hoe het is om samen met andere leerlingen een ‘beat’, een ‘groove’ of zelfs een eigen liedje te maken.Doel & Opbouw


Tijdens de workshops word je uitgedaagd om jezelf te uiten in verschillende muziekvormen en maak je kennis met verschillende instrumenten. Je leert samen te communiceren door middel van muziek, je leert naar muziek te luisteren én naar elkaar te luisteren.

Het doel is om jou bewust te maken dat je door middel van verschillende vormen van muziek jezelf kunt uiten en iets van jezelf kan laten zien.

De workshop kan worden gegeven als een eenmalige introductieles, maar wordt bij voorkeur opgebouwd in 4, 6 of 12 lessen van 1,5 uur, waarbij het geheel met een eindpresentatie wordt afgesloten.Ook een muziekworkshop als aanvulling voor je Talentendag of BSO-activiteit? 

Neem contact op via onderstaand contactformulier of stuur ons een email.

 

  • muziek ws 004
  • muziek ws 005
  • muziek ws 006
  • muziek ws 007

 

  • muziek ws 008
  • muziek ws 009
  • muziek ws 010


Over Avi Kishna


Avi Kishna is een onafhankelijke sarod-speler, multi-instrumentalist en muziekproducent uit Suriname, woonachtig en werkzaam in Amsterdam. Hij heeft een multidisciplinaire, creatieve achtergrond (zijn vader is kunstenaar en theatermaker Ramdew Krishna waarin hij in aanraking kwam met zang, piano, cello, westerse en Indiase klassieke muziek, en theater.


Avi leerde de sarod spelen van zijn
Guru Koustuv Ray (docent SKVR, Muziekschool Amsterdam, CODARTS) met wie hij ook optrad en muziek produceerde. Hij was met 16 jaar de jongste student aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS) in Indiase Klassieke Muziek. In 2017 overleed Ray, Avi ontving de eer om curator voor de sarod van Ray te zijn en zijn muziek in leven te houden.


In 2011 richtte Avi samen met Mitch Sedoc het platform
Imperceptible Art op voor de ontwikkeling en het behoud van kunst rondom de sarod en om zodoende een groter publiek in de (westerse) wereld kennis te laten maken met het instrument en de muziek. Vanuit dit platform treedt hij onder andere op met zijn RaagMala Suite in samenwerking met Marynka Nicolai & Maxim Chapochnikov, kreeg een feature op Entisar’s Awakening EP en speelt samen met Femi Dawkins aka Jimmy Rage in uiteenlopende venues zoals het Stedelijk Museum (2015) en galerijen zoals de South London Gallery (februari 2022). In 2020 toerde Avi samen met Sarnami schrijver en zanger Raj Mohan met de danstheatervoorstelling Shakti van Shailesh Bahoran (IR Company) door Nederland.


Avi verscheen met zijn sarod op nationale televisie zoals op Ohm TV, NPO 1, het Holi-festival 2013, 'Dans met mij' (NTR 2021), de documentaire Ms Ela Gandhi en in de speelfilm Pijnstillers (naar het boek van Carry Slee). Hij speelde live op nationale radiostations zoals Radio 1, acteerde in Hindoestaanse volkstheaters en verzorgde de muziekproductie voor een klassiek Indiaas theaterstuk, Ramlila. En in 2005 trad hij op met een ensemble (o.a. sitarspeler Siddharth Kishna) tijdens het 25-jarig jubileum van voormalig koningin Beatrix.


Avi heeft tevens carrière gemaakt als ondernemer in
Sales en Marketing en verscheidene prijzen gewonnen waaronder de Sales Leadership Award (2004), de Excellence in Leadership Award (2005) en de Owner of the Year Award (2008), National Product Manager Award (2009).


Vanuit Avi’s Indiase achtergrond deelt hij klassiek Indiase sarodmuziek met de wereld en tegelijkertijd geeft hij zijn eigen creatieve invulling en brengt hierin een eigentijdse en vernieuwende benadering van het instrument. Hij maakt on-the-spot composities en improvisaties, en laat deze samenvloeien met digitale soundscapes om zo gehoor te geven aan een heel nieuw geluid welke een heel breed publiek aanspreekt.


Website AviHome


Contact


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram